World of Warcraft: Battle for Azeroth Rehberi Island Expeditions Rehberi

Island Expeditions (Ada Keşifleri), Battle for Azeroth ile oyuna eklenen yeni bir içerik formu. Düşmanlarınıza karşı tekrarlayabileceğiniz 3vs3 bir savaşa girerek Azerite ve ganimetler için çarpışın. Bu içerik hakkında daha fazla bilgiyi World of Warcraft: Battle for Azeroth Island Expeditions Rehberimizde bulabilirsiniz.

Island Expeditions, Battle for Azeroth ile oyuna eklenen 3 oyunculu özel ve yeni bir içerik formu. Oyunun amacı oldukça basit. Keşfedilmemiş adalardaki Azerite’ı toplamak. Nasıl toplayacağınız ise tamamen size kalmış. Adalar çeşitli birçok farklı düşmana ev sahipliği yapıyor. Açtığınız her sandık, öldürdüğünüz her düşman ve tamamladığınız her özel etkinlik, sizi geminizde biriken Azerite ile ödüllendiriyor. Yeni içerik tamamen Heart of Azeroth’unuz için gerekli Azerite’ı toplamanız için tasarlanmış ve Azerite toplamanın en etkili yolu olacak.

Keşfedilmemiş adalar bilinmeyen tehlikelerle geliyor. Adalarda beklenmedik birçok düşmanla karşılaşacaksınız. Bilinmeyenlerle savaşırken, adayı sizle aynı zamanda keşfe çıkmış düşman faction’dan gelen 3 tanıdık yüze de rastlayacak, mümkün olduğunca daha fazla Azerite toplamak için yarışacaksınız.

Ada keşfine ilk çıktığınızda sizi oyun sistemiyle tanıştıran kısa bir görev dizisini tamamlamanız gerekiyor. Yalnız başınıza bırakıldığınız bir adada, çok oyunculu versiyonda Azerite toplamak için yapmanız gereken şeyleri tek başınıza yapmanız talep ediliyor. Görevleri tek bir karakterinizde tamamlamanız, hesabınızdaki diğer karakterler için de Ada Keşiflerini açmaya yeterlidir. Yeni açtığınız karakterler de 110 leveldan sonra keşfe çıkabilirler.

Karakterlerinizden biriyle görevleri tamamladıktan sonra keşfe çıkmak için, Horde oyuncuları Port of Zandalar’daki, Alliance oyuncuları ise Boralus Harbor’daki Expedition Map yani keşif haritasını kullanarak sıraya katılabilirler.

Alliance Keşif Haritası Konumu

Horde Keşif Haritası Konumu

Arayüz

Haritaya tıklayarak ada keşifleri arayüzüne erişim sağlayabilirsiniz. Arayüzün en altında yer alan zorluk seviyesi tercihinizi yaptıktan sonra “Find Crew” (Tayfa Bul) butonuna tıklayarak sıraya girebilirsiniz. Oyun formatı 3 kişilik olduğundan, sıraya 2 diğer arkadaşınızla parti kurarak da katılabilirsiniz. Keşif haritası ayrıca o haftaki keşiflerde sizi nelerin beklediğine dair detaylı bilgiler de vermekte. Ada keşiflerinin bir kısmı haftalık bir sisteme sahiptir ve hafta boyunca süreklilik göstermektedir.Keşif Haritası aşağıdakiler hakkında bilgiler vermektedir:

  • Adalar: Keşif haritasının ortasında, o hafta gidebileceğiniz adaların isimleri ve haritaları her almaktadır. Aynı hafta içerisinde yalnızca 3 adaya erişim sağlayabilirsiniz. Bu adalar haftalık olarak değişmektedir.
  • Birincil Düşman Türleri: Keşif haritasında yer alan ada resimlerinde, o hafta o adada bulunan düşman türlerinden en sık rastlayacaklarınızın skeçleri de yer almaktadır.
  • Tekrar Kazanılabilir Temel Ödüller: Keşif haritasının en altında yer alan zorluk seviyelerinin üzerinde farenizle gezdiğinizde, o zorluk seviyesini tamamlamanız durumununda kazanacağınız temel ödülleri görüntüleyebilirsiniz.
  • Haftalık Görevlerde Katettiğiniz Yol: Keşif haritasının en üstünde, haftalık 40.000 Azerite kotanızı doldurmak yolunda yaptığınız ilerlemeleri takip edebileceğiniz bir bar bulunmaktadır. Bu barı tamamen doldurmanız halinde, barın sağ tarafında tanıtılan haftanın ödülünü alabilirsiniz. Eğer o hafta barı dolduramadıysanız endişelenmenize gerek yok. Tamamlanmamış ilerlemeler, bar tamamen dolana kadar bir sonraki haftaya aktarılmaktadır. Yani kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ödülünüzü kazandıktan sonra ise, barınızı yeniden doldurmaya başlamak için haftalık reseti beklemeniz gerekiyor.

Zorluk Seviyeleri

Ada keşiflerinin, Normal, Heroic, Mythic ve PvP (Oyuncu vs Oyuncu) olmak üzere 4 farklı zorluk seviyesi bulunmakta. Tanıtım görevlerini tamamlamış, 110 levelın üstündeki tüm oyuncular Normal zorluk seviyesinde tek başlarına veya bir grupla sıraya girebilirler. Heroic zorluk seviyesinin sıraya katılma koşulları ise en az 120 level olmak ve 305’in üzerinde ortalama ilvl’a yani eşya seviyesine sahip olmak. Heroic sırasına da tek başınıza veya bir grupla girebilirsiniz. Fakat Mythic ve PvP sıralarına katılmak için önce 3 kişilik bir grup oluşturmanız gerekiyor. Mythic aynı zamanda en az 315 ilvl talep ederken PvP sırasına katılmak için bir ön koşul bulunmamakta.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere, ada keşiflerinde Azerite toplamak için karşı faction ile yarışıyorsunuz. Normal, Heroic ve Mythic zorluk seviyelerinde düşman faction karakterleri, Blizzard’ın gerçek oyuncuları taklit etmek üzerine geliştirilmiş yapay zeka robotları tarafından kontrol ediliyor. Gerçek oyunculara karşı oynamak isterseniz PvP sırasını tercih edebilirsiniz. Binekler, oyuncaklar ve haftalık 40.000 Azerite toplama görevinizde daha hızlı ilerleme şansı gibi ödüllerle, daha yüksek zorluk seviyesindeki ada keşiflerinin ödülleri de daha iyi olmakta. PvP ada keşiflerini kazanmanız durumunda, Mythic seviyesinden alacağınız ödüllerin tamamının yanı sıra, PvP’ye özel bir para birimi olan 50 Conquest de kazanırsınız.

  • Normal: Herhangi bir şart bulunmamaktadır. 1-3 oyunculu partilerle sıraya girebilirsiniz. 6000 Azerite için yarışırsınız.
  • Heroic: 305 ilvl şartı bulunmaktadır. 1-3 oyunculu partilerle sıraya girebilirsiniz. Normal seviyeye kıyasla düşmanların canları ve verdikleri hasar %100 daha fazladır. 9000 Azerite için yarışırsınız ve topladığınız Azerite miktarı %50 daha fazladır.
  • Mythic: 315 ilvl şartı bulunmaktadır. Sadece 3 oyunculu partilerle sıraya girebilirsiniz. Normal seviyeye kıyasla düşmanların canları ve verdikleri hasar %200 daha fazladır. 12000 Azerite için yarışırsınız ve topladığınız Azerite miktarı %100 daha fazladır
  • PvP: Herhangi bir şart bulunmamaktadır. Sadece 3 oyunculu partilerle sıraya girebilirsiniz.

Ana Mekanikler

Ada Keşifleri, amacınızın karşı faction’dan daha fazla Azerite toplamak olduğu rastgele oluşturulan haritalardan oluşan bir oyun sistemidir. Bu amaca nasıl ulaşacaklarının kararı ise tamamen oyunculara bırakılıyor. Ada keşifleri etkinlikleri ve eşsiz özelliklerini anlamak, Azerite toplamak için oldukça önemlidir.

Harita

Harita oldukça önemli bilgiler vermektedir ve oyuncuları keşfetmeye değer ilgi alanlarına yönlendirecek özel ikonlar kullanmaktadır. Haritayı sık sık kontrol etmek ve bulduğunuz sembolleri araştırmak oldukça önemlidir.

Azerite Kaynağı: Henüz açığa çıkmamış bir Azerite kaynağı. Bu işaret genelde güçlü bir düşmanın veya bonus görevler alabileceğiniz bir kaynağın konumunu verir. Her görevin haritada bu şekilde işaretlenmediğini de bilmenizde fayda var. Sizin takımınızın herhangi bir üyesi bu alanda keşfe çıktığında işaret haritadan kaybolmaktadır.

Azerite Kaynağı: Sandık, çanta veya Azerite içeren bir maden gibi etkileşim kurabileceğiniz, Azerite veren bir kaynak.

Güçlü Düşman: Büyük bir miktarda Azerite ödülü veren Rare veya Rare Elite düşman

Bonus Görev: Yardıma ihtiyacı olan bir NPC’nin konumu. Görevin detaylarına, takımınızın herhangi bir üyesi, NPC ile iletişime geçtiğinde görebilirsiniz.

Düşman Faction Üyesi: Karşı faction oyuncularının konumu

Alliance Gemisi: Alliance oyuncularının spawn noktası olan Kul’Tiran Gemisi. Fazla yaklaşan Horde oyuncuları gemi tarafından bombalanmaktadır.

Horde Gemisi: Horde oyuncularının spawn noktası olan Zandalari Gemisi. Fazla yaklaşan Alliance oyuncuları gemi tarafından bombalanmaktadır.

Portal: Sizi başka biryere götürecek olan portalın konumu.

Fog of War (Savaş Sisi), Battle for Azeroth’la, Ada Keşiflerinde kullanılmak üzere oyuna eklenen yeni mekaniklerden biri. Haritadaki detaylar takımınızdan biri en az 100 yard yaklaşınca beliriyor. Görüş alanınızın dışındaki kısımlar haritada gölgelenir ve detaylar siz tekrar yaklaşana kadar güncellenmez. Örneğin, takımınızdan biri bir bölgede Azerite kaynağı keşfeder ve etkileşime geçmeden bölgeden uzaklaşırsa, sembol hala haritada kalır fakat üstüne gölge gelir. Bu sırada karşı takımdan birileri sembolle etkileşime geçerse haritanız yalnızca tekrar yaklaştığınızda güncellenir ve sembol kaybolur.

Nasıl Kazanacaksınız

Ada yüklendiğinde geminizde hazırlık sürecinde olacaksınız. Yarış başlamadan önce yapmanız gerekenleri halletmeniz için 30 saniyeniz var. Bu esnada haritaya göz atabilir ve Azerite bulunan bölgeleri görebilirsiniz. Ayrıca geminizin etrafına bakıp önce nereye ineceğinize karar verebilirsiniz. Gemide bulunan Seafarer’s Dubloon’da satılan eşyalara göz atabilir, alışveriş yapabilirsiniz.

Ada keşfi başladıktan sonra oyunculara istedikleri yere gidip istedikleri şeyi yapmakta özgürler. Azerite dedektörü için geri sayım başlar ve sayım bittiğinde haritadaki tüm Azerite kaynakları, bonus görevler ve Rare düşmanlar her iki takıma da gösterilir. Her iki takımın da katettiği ilerlemeler ve kazanmak için ihtiyaçları olan Azerite miktarı ekranın üstünde yer alan göstergelerden takip edilebilir. Takımlardan biri ihtiyacı olan Azerite miktarına ulaştığında ada keşfi sona erer. Oyuncular herhangi bir yaratığı öldürerek, sandıkları açarak, madenleri kazarak, bonus görevleri tamamlayarak veya karşı faction oyuncularını öldürerek takımları için Azerite kazanabilirler.

Herhangi bir takımdan bir oyuncu Azerite topladığı zaman, konuşma penceresinde nereden ne kadar topladığı bilgisi paylaşılmaktadır. Düşmanlardan kazanacağınız Azerite miktarı tamamen düşmanınızın ne kadar güçlü olduğuyla orantılıdır. Elite NPC ve Rare canavarlar sıradan olanlara kıyasla çok daha fazla Azerite vermektedir.

Karşı faction oyuncularını öldürerek kazandığınız Azerite miktarı tamamen düşman oyuncunun ne kadar süredir ölmeden hayatta kaldığı ile orantılıdır. Oyuncu öldürerek kazanabileceğiniz maksimum Azerite miktarı 250’dir ve bu rakama ulaşabilmesi için oyuncunun 8 dakika 20 saniye hayatta kalması gerekmektedir.

Adalar

Battle for Azeroth ile keşfe çıkabileceğiniz 7 ada oyuna eklendi. İlerleyen güncellemelerde daha fazla ada oyuna eklenebilir. Şu an mevcut olan adalar:

  • Ungol Ruins
  • Verdant Wilds
  • Rotting Mire
  • Skittering Hollow
  • Whispering Reef
  • Dread Chain
  • Molten Cay

Her hafta bu adalardan üçü oyunculara açık olacak. O hafta açık olan adalar Keşif Haritasında gösterilmektedir.

Arama sonuçları