Knight Online Haberleri
Pubg Mobile Haberleri
Valorant Haberleri
League of Legends Haberleri
CS:GO Haberleri
Metin2 Haberleri
Black Desert Haberleri
Diğer Oyun Haberleri
DARTHMUFA DARTHMUFA @editor
Bu Haberi 135 Kişi Okudu

CSGO Yeni Başlayanlar için Nasıl Oynanır Rehberi

En gözde oyunlardan birisi olan Cs Go, birçok insanın ilgisini çekmekte ve bu nedenle oyun dünyasında ön sıralarda yer almaktadır. Bu durum, cs:go nasıl oynanır yeni başlayanlar için sorusunun gündeme gelmesine sebebiyet vermektedir.
 Bu soru, hiç şüphesiz bir oyunun detaylı bir şekilde öğrenilebilmesi için oldukça önemlidir. Counter Strike: Global Offensive, çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunlarından birisidir ve pek çok ögeyi bünyesinde barındırır. Peki ama Cs Go online nasıl oynanır ve oyunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Cs Go Nedir?


Counter Strike: Global Offensive, Hidden Path Entertainment ve Valve tarafından geliştirilmiş çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunudur. Counter Strike serisinin dördüncü oyunu olan Cs Go, birçok oyun modunu bünyesinde barındırmakta ve oyuncuların farklı modlarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirmesini mümkün kılmaktadır.Cs Go nasıl bir oyun sorusu kapsamında, oyunun birinci şahıs nişancı oyunu olduğunu ve kişilerin oyunda iken profesyonel stratejiler geliştirmeleri gerektiğini söylemek olanaklıdır. 


Cs Go Takımları


Oyunu indirecek kişilerin bilmesi gereken temel husus, oyunda Teröristler ve Anti Teröristler olmak üzere iki farklı takım yer almaktadır. Temelde bu takımlar birbirleriyle mücadele ettiği için oyuncu hangi takımda yer alacaksa o takımın gerektirdiklerini yerine getirmek durumundadır. Cs Go nasıl bir oyun merak edenler için oyunda yer alan bu iki takımın da hedefleri yerine getirmek durumunda olduklarını ifade etmek olanaklıdır. 


 

TERÖRİSTLER
  • Oyundaki iki takımdan biridir ve adları “T” olarak kısaltılır.
  • Oyundaki düşmanları Anti Teröristler olarak bilinir.
  • Anti Teröristlere karşı olan grubun takım rengi sarıdır.
  • Her oyunda modunda farklı görevleri bulunsa da genel olarak bu görevler; bomba kurmak, rehineyi saklamak şeklinde sıralanabilir.
  • Pek çok farklı silaha sahiptir, bu silahla görevlerini yerine getirmeye çalışırlar.
ANTİ-TERÖRİSTLER
  • Oyundaki iki takımdan biri olan Anti Teröristler takım kısaltması “AT” olarak bilinir.
  • Daha çok cephaneyi ellerinde bulundurur. 
  • Silahlarının birçoğu pahalıdır ve daha az hasar verir.
  • Mavi takım rengine sahiptir.
  • Genel olarak görevleri; bombanın kurulmasını engellemek, kurulan bombayı imha etmek, rehine kurtarmak şeklinde sıralanabilir.

 


Cs Go nasıl bir oyun sorusu kapsamında, oyunda yer alan takımlar ve takımların özellikleri yukarıda sıralandığı gibidir.

 
Cs Go Oyun Modları


Oyunda pek çok farklı mod bulunmakta olup modlara göre Teröristler ve Anti Teröristlerin görev ve sorumluluklarında farklılıklar meydana gelebilmektedir. Cs Go nasıl oynanır 2021 sorusunun cevabını merak edenler, bu oyun modlarını bilmek ve her bir modda hangi hedefe ulaşıldığını anlamak durumundadır. 


Geri Alma


Bu mod, temel olarak 4 Anti Terörist ve 3 Terörist ile oynanmakta olup Teröristler C4 alanında doğmaktadır. Bununla birlikte Anti Teröristler de bu alana yakın bir yerde doğmakta ve raunt başlarında her iki takıma da gerekli ekipmanlar verilmektedir. 


Tehlikeli Bölge


Tehlikeli Bölge, oyundaki bir diğer mod olarak bilinmekte ve sahip olduğu özellikler nedeniyle pek çok insanın ilgisini çekmektedir. Bu modda toplamda 18 kişi oyunda yer alabilmekte olup her bir oyuncu kendisine yardımcı ekipman ve iniş bölgesi belirlemektedir. Cs Go nasıl bir oyun sorusu dahilinde Tehlikeli Bölge adlı modun, zorlu bir mücadeleyi bünyesinde barındırdığını ifade etmek olanaklıdır. 


Mod kapsamında her oyuncuya bir tablet verilmekte ve bu tabletler, oyuncuların silah ve ekipman bakımından kendilerini donatabilmesini olanaklı hale getirmektedir. Tehlikeli Bölge oyun modunda rütbe sistemi mevcuttur. Rakiplerinin hepsini öldüren kişi bu modda oyunu kazanmaktadır.


Yoldaş


Cs Go Modları kapsamında yer alan bir diğer mod da Yoldaş olarak bilinmektedir. Rekabetçi Modunun mini versiyonu olan Yoldaş, temelde iki farklı takımın mücadelesini konu edinir. Rütbe sistemine sahip olan mod, Tehlikeli Bölge versiyonunun bütün kurallarını bünyesinde barındırır. Cs Go nasıl bir oyun sorusu kapsamında ön plana çıkan bu modda 9 raunt kazanan takım galip olmaktadır. 


Uçan Göz


Yerçekiminin azaltıldığı bir ortamda, oyuncular bıçak ve SSG 08 kullanmaya çalışır. Uçan Göz modunda bir oyuncu, normalde zıplayabildiğinin çok daha üzerinde zıplayarak farklı bir oyun deneyimi yaşamaktadır.


Yıkım


Birçok CS:GO oynama konusunda kendisini geliştirmeyi ister. Bu nedenle her bir modla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak, oyunun çok daha efektif bir şekilde oynanmasını olanaklı hale getirmektedir. Yıkım, oyuncuların ilgisini çeken modlardan bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Bomba imha haritalarında oynanan Yıkım, kendine özgü pek çok haritayı da bünyesinde barındırmaktadır. Modda 10 adet silah seviyesi bulunmakta olup silah seviyelerinin bazıları takımlara göre farklılıklar gösterebilmektedir. 


Bir oyuncu, düşman öldürdüğü zaman yeni bir silah kazanmakta ve bu şekilde ödüllendirilmektedir. Oyunun birden fazla düşman öldürmesi, bomba sahibi olmasını sağlamaktadır. Oyunda ölen kişiler yeniden canlanamadıkları için oyuna dahil olabilmek için raundun bitmesini beklemek durumundadır.


Silah Yarışı


Cs Go nasıl oynanır sorusu, oyuncuların Silah Yarışı modu hakkında bilgi sahibi olmasını zorunlu kılmaktadır. Bilindiği üzere oyunda pek çok farklı mod bulunmakta olup bu modların her biri kendine ait birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. İlgili modda bulunmak isteyen kişiler, modun gerektirdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmek durumundadır. Bu modlardan birisi olan Silah Yarışı, oyuncunun bir düşman öldürmesi halinde yeni bir silahla ödüllendirilmesini mümkün kılar.


Oyuncular üç adet hafif makineli silah seviyesiyle oyuna başlamakta ve seviye arttıkça silahların nitelikleri de değişmektedir. Oyuncuların elde edebilecekleri son silah ise altın bıçak olarak bilinmekte olup bu silah, oyuncunun performansını oldukça fazla yükseltmektedir.


Ölüm Maçı


Oyuncular, Ölüm Maçı olarak adlandırılan modda sınırsız silah hakkına sahiptir. Bununla birlikte ölen oyuncu, oyuna geri dönebilir ve bunun herhangi bir sınırı bulunmamaktadır. Takım ölüm karşılaşması oyunu olarak bilinen bu mod, CS GO oynama konusunda kendisini geliştirmek isteyenlerin ilgisini çekmektedir. 10 dakikalık bu modda düşmanı öldürmek 10-12 puan kazanılmasını olanaklı hale getirmektedir. Belirlenen süre sonunda en yüksek puana ulaşan oyuncu galip gelmektedir.


Rehine Kurtarma Senaryosu


Temelde rehine kurtarma senaryosu üzerinde şekillenen bu modda Anti Teröristler, rehineleri teröristlerden kaçırmak ve kurtarma noktasında ulaştırmak durumundadır. Bununla birlikte teröristler ise rehineleri anti teröristlerde korumak ve rehinelerin kaçırılmasını engellemek zorundadır. Anti teröristler bir rehineyi bile kurtarma noktasına ulaştırırlarsa raundu kazanırlar.


Klasik ve Rekabetçi


Klasik ve Rekabetçi, rehine kurtarma ve bomba imha modlarından bir araya gelir. Cs:go nasıl oynanır yeni başlayanlar için konusunun açıklığa kavuşması için bu modun bilinmesi bir hayli önemlidir. Her turun başında oyunculara, farklı eylemler sonucunda kazanılan paralar verilmektedir. Mod kapsamında anti teröristlerin terörist bölgesinde bulunan rehineleri kurtarması ve kendi bölgelerine getirmesi gerekmektedir. 


Teröristler ise rehineleri korumak ve rehinelerin kurtarılmasını engellemek durumundadır. Teröristlerin rehinelere zarar vermesi durumunda para cezası aldığının bilinmesi de oldukça önemlidir.


Bomba İmha Senaryosu


Bu senaryo kapsamında teröristler, C4 bombacıyı iki bomba alanından birine kurmak durumundadır. Kurulan bomba patlayana kadar korunmalı ve teröristlerin müdahalesi engellenmelidir. Anti teröristlerin mod kapsamında görevi ise bomba alanlarını korumak ya da kurulan bombayı patlamadan önce imha etmek olarak bilinmektedir. 


Cs:go nasıl oynanır yeni başlayanlar için kapsamında oyuncuların yukarıdaki gibi sıralanabilen modların detaylarını bilmesi ve hangi modda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir.


Cs Go Nasıl Oynanır?


Oyuncular, birinci şahıs nişancı oyununa dahil olarak keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilmektedir. Oyunda pek çok görev bulunmakta olup bu görevlerin yerine getirilmesi gerekir. Oyuncular, temelde Teröristler ya da Anti Teröristler grubunda yer alarak oyuna başlar. Cs:go nasıl oynanır yeni başlayanlar için çeşitli kurallar bulunmakta olup bu kuralların bilinmesi bir hayli önemlidir.


Oyuncular dahil olduğu grupta, bulundukları modun gerektirdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmektedir. Buna göre Teröristler bomba kurmak ve rehineleri Anti Teröristlerden korumak durumundadır. Bununla birlikte Anti Teröristler ise bomba kurulmasını engellemek, kurulan bombaları imha etmek ya da rehineleri kurtarmak durumundadır. Cs Go nasıl oynanır sorusu kapsamında oyuncuların bu hususlara dikkat etmesi ve rakipleriyle mücadele etmesi gerekmektedir.

CSGO Yeni Başlayanlar için Nasıl Oynanır Rehberi | Sıkça Sorulan Sorular

CS GO Deathmatch modu nedir?

CS GO Deathmatch modunun, temelde aşağıdaki gibi sıralanabilen özelliklere sahip olduğunu ifade etmek gerekir:

 

  • Oyuncular yeniden canlanma şansına sahiptir.
  • Aynı zamanda oyuncuların sınırsız silah satın alma hakkı bulunur.
  • Bu mod kapsamında takımlar ölüm karşılaşmasında bulunur. 
  • Oyuncular her öldürme ile birlikte 12 puan kazanır.
  • Bu mod toplamda 10 dakika sürer.
  • Belirlenen süre sonunda en yüksek puana ulaşan oyuncu maçı kazanmaktadır.

CSGO nasıl bir oyun?

Counter Strike: Global Offensive, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrimiçi FPS türünde aksiyon oyunudur.