World of Warcraft: Battle for Azeroth Rehberi Heart of Azeroth Rehberi

Heart of Azeroth, Azeroth’un Magni Bronzebeard ile bize verdiği artifakt seviyesinde bir madalyon. Bu kıymetli madalyonun oyununuzu nasıl etkileyeceği hakkında tüm bilinenleri World of Warcraft: Battle for Azeroth Heart of Azeroth Rehberimizde topladık.

Heart of Azeroth, Azeroth’un Magni Bronzebeard ile bize verdiği artifakt seviyesinde bir madalyon. Bu yeni artifakt hakkında bilmeniz gereken temel şeyler:

  • Yeni Artifakt Silahı olan Heart of Azeroth’u tüm ek paket süresince taşıyacaksınız.
  • Heart of Azeroth Azerite ile güçlendirilmektedir ve yakınlardaki tüm Azerite’ı otomatik olarak içine çekerek sizi tıklama derdinden kurtarır, ayrıca çantanızda da yer tutmamaktadır.
  • Heart of Azeroth yeterince Azerite’ı içine çektikten sonra seviye atlar. Belli bir seviyeye geldikten sonra farklı eşyalarınızdaki gizli özellikleri ortaya çıkarır.

Tasarım

Beta’daki son tasarım, BlizCon 2017’de açıklanan tasarıma oldukça benzeyen özelleştirilmiş bir arayüze sahip. Oynadığınız içeriğin seviyesine göre bazı eşyalar 3 halkaya bazıları ise 4 halkaya sahipler. Mesela şu an seviye atlarken giydiğimiz eşyalar 3 halkaya sahipken, Heroic Dungeon eşyaları 4 halkaya sahip. Tüm halkalar seçtiğiniz özellik yukarıda kalacak şekilde dönüyorlar. Tasarımda görebildiğimiz kadarıyla her halkada gelen özellikler:

  • Tier 0: “Azerite Empowered” +5 ilvl
  • Tier 1: İki jenerik utility/defans özelliği
  • Tier 2: Üç jenerik verimlilik arttırıcı özellik
  • Tier 3: Bir jenerik özellik ve alt sınıfa yönelik bir seçenek

Seviye atlarken edindiğiniz Azerite eşyalarının Tier 2 özellikleri bulunmamaktadır.

Tier 2 yalnızca dungeon veya raidlerden elde ettiğiniz eşyalarda bulunmaktadır.

Azerite Eşyaları

Oyuncular, Heart of Azeroth belli seviye eşiklerini geçtikten sonra eşyalarındaki yeni “trait” (özellik)lere erişim sağlayabilecekler. Sistem, özellik seçimleri konusunda Netherlight Crucible’a oldukça büyük benzerlikler göstermekte. Belli bir güç seviyesine gelin ve yeni özellikler edinin.

  • Görünüşe bakılırsa şimdilik sadece Baş, Omuz ve Göğüs zırhları Heart of Azeroth ile güçlendirilebilecek. Bu parçaların ikincil statları olmayacak yani parça seçimi yaparken dikkat edeceğiniz şey Azerite özellikleri olacak.
  • Seçtiğiniz özellikleri daha sonra değiştirebileceksiniz.
  • Her parçanın 2 halkası ve her halkanın üzerinde birden fazla özellik olacak. Her yeni halkaya erişim sağladığınızda bu özelliklerin arasından birini seçme şansınız olacak.
  • İlk olarak 3 olası özelliğe sahip olan en dışardaki halkaya erişim sağlayabileceksiniz. İki olası özelliğe sahip olan iç halkaya erişim ise daha sonra gerçekleşecek.
  • Aynı isme sahip tüm eşyalar aynı özelliklere sahip olacak. Yani aynı eşyada farklı özellik aramanıza gerek yok. Bu özellikler Dungeon Journal’da listelenmiştir.
  • Fakat daha yüksek seviyeli eşyaların özellikleri de daha güçlü olacak. Ayrıca Azerite ile işlenmiş parçalar Titanforge’a giremeyecek.
  • Aynı türden özellikler –saldırı, koruma vs- aynı halkada yer alacak. Böylece yaptığınız tercihlerin önemi artacak.
  • Bir özelliği seçtikten sonra halka, seçtiğiniz özellik en yukarıda kalacak şekilde dönerek hareket eder.

Azerite Eşyalara Nasıl Sahip Olacaksınız

Azerite eşyaları tıpkı diğer eşyalarda olduğu gibi görevleri tamamlayarak veya dungeonlardan ganimet olarak elde edebilirsiniz. Fakat epic Azerite eşyalara erişim limitli olacak. 14 Haziranda gerçekleşen Soru & Cevap etkinliğinde verilen bilgilere göre epic Azerite parçaları oyuncuların arka arkaya tekrarlayabileceği dungeonlardan elde edilemeyecek. Bunu insanların 1 hafta içinde tüm Azerite parçalarını elde edebilmelerinin önüne geçmek için yaptığını söyleyen Blizzard, genel olarak parçaların raid, mythic dungeon, Conquest puan sistemi ve Haftalık Mythic Keystone görevleriyle elde edilebileceğini açıkladı. Birbirine yakın güç seviyelerinde parçalar yaratmamak adına Azerite zırhları arasında ortalama 15 ilvl gibi bir fark olması öngörülüyor. Bu da Azerite zırhlarınızdaki yükselişlerin daha fark edilebilir olması adına alınmış bir önlem.

Azerite Reforger’ları

Battle for Azeroth’la gelen yeni NPC(Non Playable Character – Oynanamayan Karakter)’lerden olan Azerite Reforgers Boralus ve Zuldazar’da yer almakta. Yeni NPC’ler Ethereals ırkından karakterler olmakla birlikte, Void Storage ve Transmogrification Asistanlarıyla birlikte çalışıyorlar. Bu NPC’lerde Azerite eşyalarınızın özelliklerini değiştirebiliyorsunuz. Karakterlerle iletişime geçtiğinizde aşağıdaki Azerite Reforger arayüzü açılıyor ve içine yerleştirdiğiniz eşyanızın özelliklerini sıfırlayabilir ve tekrar seçim yapabilirsiniz. Bu işlem ilk seferde 10 gold, diğerlerinde ise her seferinde iki katı artacak şekilde bir miktar ödeyerek gerçekleştirilebilmekte. Bu artış her eşyaya özel olup, farklı eşyaları yerleştirdiğinizde her biri kendi fiyatı ve katları üzerinden devam etmektedir. Mesela omuz parçanızı ilk defa sıfırladığınızda 10 gold ödeme yapacaksınız. Aynı parçayı ikinci defa yerleştirdiğinizde bu miktar 20 gold’a çıkacak fakat üçüncü işlem olarak göğüs zırhınızı yerleştirirseniz, bu eşyanın ilk sıfırlanması olacağı için ödeyeceğiniz miktar 10 gold olacaktır. Tıpkı yetenek resetlemelerinde olduğu gibi bu miktarın, sıfırlama işlemi uygulanmadan geçen sürede zamanla azalacağı öngörülmektedir. Bahsedilen miktarlar Beta’daki miktarlar olup, ek paket çıktıktan sonra hala bu fiyatlar üzerinden işlem yapılıp yapılmayacağı bilinmemektedir.

Arayı Kapama Mekanizması

Artifakt’lardan gelen Artifact Gücünü her hafta %30 arttıran Artifact Knowledge’a kıyasla Heart of Azeroth’un arayı kapama mekanizması, her seviye için gerekli olan Artifakt Gücünü azaltan bir sistem olacak. Beta’da da bulunmayan bu özellik hakkında 14 Haziran Soru & Cevap etkinliğinde verilen bilgilere bakılacak olursa bu azalmanın her hafta %25-30 civarında olacağı düşünülüyor.

Sistemin farklı olmasının sebepleri arasında, Legion’da saçma bir boyut alan Artifakt Gücü rakamlarını aşağıya çekmek de bulunuyor. Ayrıca karakter başına bir Heart of Azeroth olduğu için, Artifakt Gücü eşyalara anında uygulanabilir ve çantanızda daha az yer kaplar.

Uldir Özellikleri ve Reorigination Array

Battle for Azeroth’la gelenler arasında yalnızca Uldir raidinin içinde kullanabileceğinize işaret eden bazı yeni ilgi çekici özellikler de bulunuyor:

  • Reorigination Array – Azerite zırhınızda herhangi bir Uldir gücü aktif durumda ise Uldir’in içindeyken bu etki devreye girer. - En yüksek ikincil statı x miktarda arttırır.
  • Archive of the Titans – Zırhınız her 5 saniyede bir combat bilgisi toplayıp analiz ederek birincil stat’ınızı x miktarda arttırır. Bu etki 20 defaya kadar tekrarlanabilir. Bu bilgiler combat dışında iken yavaşça azalırlar. Uldir’in içerisindeyseniz Reorigination Array’i aktive eder.
  • Laser Matrix – Büyü ve yeteneklerinizin, tüm düşmanlara yayılan x miktarda Arcane hasarı verirken, yaralı arkadaşlarınızı da x miktarda iyileştiren bir lazer barajını aktive etme şansı bulunmaktadır. Uldir’in içerisindeyseniz Reorigination Array’i aktive eder.

(Rakamlar Azerite, karakter ve eşya seviyelerinize göre değişiklik göstermektedir.)

Arama sonuçları