World of Warcraft: Battle for Azeroth Rehberi Warfronts Rehberi

Warcraft III’ün gerçek zamanlı strateji kökenlerinden ilham alan Warfronts sizden büyük bir çatışmaya giden bir saldırı ekibini yönetmenizi istiyor. 20 oyunculu haritalarda, kaynakları korumak, karakollar yaratmak, tedarik hatları kurmak ve daha birçok taktiksel oyunlar oynuyorsunuz. Warfronts hakkında daha fazla detayı World of Warcraft: Battle for Azeroth Warfronts Rehberimizde bulabilirsiniz.

Warfronts (Cepheler), Azeroth Savaşında factionların anavatanlarındaki mücadelelerini temsil eden, büyük ölçekli 20 kişilik bir PvE(Oyuncu vs Oyun) oyun modudur. Her iki faction oyuncularının süregelen savaşta oldukça kritik olan konumların kontrolü için mücadelesini konu alır. Warcraft III’ün gerçek zamanlı strateji oyunu kökenlerinden ilham alan Warfronts, sizden büyük bir çatışmaya giden bir saldırı ekibini yönetmenizi istiyor. 20 oyunculuk bir grupla, kaynakları korumak, karakollar yaratmak, tedarik hatları kurmak ve saldırıyı güçlendirerek düşman kalelerini ele geçirmek için asker yetiştirmekten sorumlusunuz. Warcraft III’ün aksine oyunu yukardan izlemek yerine, ön hatlarda savaşacaksınız.

Warfront PvP içerir mi?

Hayır!
Warfronts her ne kadar Alliance ve Horde arasındaki savaşı konu alsa da, PvP içerikli bir oyun tarzı değildir. Ashran gibi PvP içerikli bir haritaya ya da büyük bir savaş alanına girmek için sıraya girmiyorsunuz. Warfronts’a girdiğiniz zaman 20 müttefik oyuncuyla birlikte savaşa girecek, NPC’leri kontrol edecek ve düşman birlikleriyle savaşacaksınız.

İçerik Döngüsü

Blizzard’ın yaptığı açıklamalara göre Warfronts ve Arathi Highlands’in 4 aşamalı bir döngüsü bulunmakta:

  • Arathi Highlands, Alliance bölgesi olarak başlar ve Horde oyuncuları mesleklerden edindikleri eşyalar, altın ve Savaş Tedarikleri’ni cepheye göndererek, kendi taraflarını saldırıya hazırlarlar ve Alliance’a meydan okurlar. Bu bölge çaplı bir girişimdir.
  • Bölgeden yeterince kaynak sağlandığında, Warfront: Battle for Stromgarde (Cephe: Stormgarde Savaşı) açılır ve Horde oyuncuları savaşa katılmak için sıraya girebilirler. Bu sıra bir süre açık kalarak, tüm oyuncuların kendilerine uyan bir saatte savaş deneyimini yaşayabilmelerini sağlar.
  • Horde saldırısı sona erdiğinde, Arathi Highlands Horde kontrolüne girer ve Horde, bir takım nadir canavarlar ve eşsiz bir World Boss’a erişim sağlar. Aynı zamanda yalnızca cephenin kontrolüne sahipseniz erişebileceğiniz birçok ödüle de erişim sağlayabilir.
  • Horde kontrolü ele geçirdikten sonra, Alliance cepheye tedarik sağlayarak Horde kontrolüne meydan okuyabilir.

Cephe Açmak

Warfronts, Broken Shore binalarına benzer bir sistem kullanmaktadır. Cepheleri açmanız için kaynak toplamanız gerekmektedir. Yeterince kaynak toplandığında, faction’ınız Cepheye saldırı düzenleyebilir hale gelecektir. Saldırıdan galip gelen taraf Cephenin kontrolünü ele geçirir ve özel içeriklere erişim sağlarken, kaybeden taraf saldırı düzenlemek için kaynak toplamaya odaklanır. Her tedarik sağlayışınızda büyük bir miktar Azerite ve reputation(saygınlık) puanı ile ödüllendirilirsiniz.

Cepheler Nasıl Çalışıyor

Azeroth Savaşının ilk Cephesi Arathi Highlands’deki Stromgarde Savaşı olarak karşımızda. İşte Cephelerin ana mekanikleri:

  • Kaynaklar: Cephelerde 3 farklı kaynak türü kullanılmaktadır. Bu kaynakları yalnızca cephedeyken açılan özel bir panelde görüntüleyebilirsiniz. Demir ve Odun binaları inşa etmek, büyütmek ve geliştirmek için kullanılırken, nadir bir birim olan Essence of Storms (Fırtına Özütü) ise oldukça güçlü Call of the Storm buff’ı için kullanılmaktadır.
  • Binalar: İnşa edebileceğiniz farklı türlerde binalar bulunmaktadır. Bunlar asker yetiştirmek, silah ile zırh güçlendirmek ve araç inşa etmek amacıyla kullanılırlar. Great Hall> Barracks> War Mill = Altar of Storms > Stronghold > Workshop > Fortress sırasıyla inşa etmenizi tavsiye ederiz
  • Üsler: Oyuncular bayrağını ele geçirdikleri ve yakınındaki özel isimli NPC’yi öldürdükleri karşı tarafa ait olan üsleri ele geçirebilirler. Ele geçirilen her üs farklı faydalar sağlamaktadır.

Aynı tarafın Cephelerin üzerinde sonsuza dek hüküm sürmesini engellemek adına, Blizzard Cepheye saldırıyı başlatan tarafın her zaman oyunu kazandığı bir sistemle karşımıza çıkıyor. Cephedeki görevleriniz Stromgarde Keep Enemy Commander(Stromgarde Kalesi Düşman Komutanı)’ı öldürdüğünüz zaman tamamlanır.

Ödüller

Koleksiyonlar

Arathi Highlands’de karşımıza çıkan nadir görülen canavarlardan düşen birçok Binek, Evcil Hayvan ve Oyuncak bulunmakta. Bunların arasında Alliance oyuncuları için Swift Albino Raptor, Horde oyuncuları için ise Broken Highland Mustang de bulunmakta.

Transmog Eşyaları ve Azerite Güçleri

Arathi Highl Cephesi ödülleri arasında ayırt edici renklere sahip zırhlar ve PvP yapmadan elde edebileceğiniz PvP temalı Azerite özellikleri de bulunmakta.

  • Özel Warfront renklerine sahip zırh parçaları, Stromgarde Savaşı Cephesini kazandığınızda rastgele olarak verilmektedir. Ödüller otomatik olarak dağıtılmaktadır ve kazandığınızda karşınıza çıkan arayüzde gösterilmektedir. Bu ödülldri aynı hafta içersinde birçok defa kazanabilirsiniz.
  • Özel Warfront renklerine sahip 2. Zırh setinin parçalarını Rare yaratıkları ve World Bossları öldürerek, Arathi Highlands'in açık hava versiyonları The Lion's Roar ve Doom's Howl'dan veya World Quest Emmissary ve The Honorbound/7th Legion Reputation (Saygınlık) satıcılarından elde edebilirsiniz.
  • En detaylı tasarıma sahip Warfront zırh parçalarını, o haftanın kazanılan ilk Stromgarde Savaşı için ödül olarak verilen Warfronts Equipment Cache ‘den rastgele kazanabilirsiniz.

World Bosslar

Faction’ınız cepheyi kontrol ettiği zaman, Arathi Highlands’deki Azerite War Machine World Bosslarından biriyle savaşabilirsiniz:

The Lion’s Roar

The Lion’s Roar, Alliance mühendislerinin son eseridir. Savaş alanına hükmetmek amacıyla inşa edilmiş olan bu araç, askeri birlikleri taşıyabilir ve düşman istihkamlarını kırıp geçebilir. Savaş alanına salındıktan sonra bu dev canavarı durdurabilecek pek fazla güç bulunmamaktadır.

Doom’s Howl

Doom’s Howl, Alliance’tan çalınan mühendis planlarının modifiye edilerek yaratılmıştır. Savaşın en zorlu yerlerine asker alaylarını taşımak için kullanılan bu devasa araç aynı zamanda düşman istihkamlarını parçalayabilecek güce sahip bir kuşatma aracına dönüşebilir.

Gelecekte Açılacak Cepheler

Blizzard, Azeroth Savaşı boyunca daha birçok cephenin açılacağını belirtti. Açılacak cepheler arasında Barrens ve Theramore olduğuna dair söylentiler dolanmakta.

Stromgarde'ın Tarihi

  • World of Warcraft Chronicle: Volume 1’de orjinal adı Strom olan Stromgarde’ın, büyük krallık Arathor’un başkenti olduğunu öğreniyoruz.
  • İkinci Savaşta Stromgarde, Horde’a karşı Lordaeron’la ittifak kurmuş oldukça güçlü bir liman şehriydi.
  • Stromgarde İkinci Savaştan sonra Thoras Trollbane ve Lordaeroan Kralı Terenas arasındaki anlaşmazlık yüzünden Alliance’tan ayrılıyor çünkü Trollbane, Terenas’tan Alterac’ın bir kısmını, kendi krallığının yaptığı fedakarlıklara teşekkür olarak Stromgarde’a hediye etmesini talep ediyor ve bu teklif reddediliyor.
  • Üçüncü Savaşta Stromgarde, Jaina Proudmoore’un Kalimdor seferlerinde ona yardımcı oluyor ve trajik bir şekilde Thoras, oğlu Galen tarafından öldürülüyor.
  • World of Warcraft’ın başlangıcında, Arathi Highlands Ogre ve Syndicate gibi bir takım farklı ırklar tarafından istila ediliyor. Cataclysm zamanında Galen, Trol’kalar’da Horde tarafından öldürülüyor ve The Forsaken Trollbane’de Sylvanas’a bağlılık yemini ediyor.
  • Legion’da Death Knight sınıf görevlerinden biri size dört yeni Atlı yetiştirmenizi emrediyor. Bunlardan biri Thoras Trollbane idi. Görevin başladığı zamanda Galen, Forsaken’dan ayrılmış, bağımsız bir hükümdar olarak size yardım etmeyi teklif ediyor fakat sözünü tutmadığı için sizin tarafınızdan öldürülüyor.
  • Battle for Azeroth’da, Undercity harabeye dönmüş bir durumdadır ve Alliance tüm Doğu Krallıklarına hüküm sürmektedir.
  • Doğu Krallıklarındaki savaş, her iki taraf için de oldukça stratejik bir konumda olan Arathi Highlands’de yoğunlaşır. Alliance, Silvermoon’dan gelen saldırıları engellemek için, Horde ise kuzeydeki dayanaklarını tekrar güvence altına almak ve Gilneas’a yakın olabilmek için Arathi Highlands’i ele geçirmeye çalışmaktadır.
Arama sonuçları