World of Warcraft: Battle for Azeroth Rehberi Zırh Sistemleri Rehberi

Battle for Azeroth ile zırh ve stat sistemlerine birçok değişiklik geliyor. Item level ve stat squish, yeni zırhlar, ganimet sistemine yapılan değişiklikler ve daha fazlası için World of Warcraft: Battle for Azeroth Zırh Sistemleri Rehberimize göz atın.

Battle for Azeroth paketi bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Stat ve ilvl’da yapılan küçülme (squish) , zırhlara ve ganimet sistemine yapılan değişikliklerle ilgili detayları bu rehberimizde biraraya getirdik.

Stat Değişiklikleri

Ek pakette yapılan genel küçülme birincil statlara çok yansımasa da ikincil statlarda oldukça büyük değişiklikler yapıyor. Legion’da gereksiz bir şekilde büyük oranlarda oynayan ikincil statları biraz daha kontrol altına almak için yapıldığı düşünülen değişikliklerle Blizzard birincil statları tekrar öne çıkarıyor. Oyuncular, oyunda daha iyi eşyalarla gelen güç artışının, Legion’da yaşadıkları artışa kıyasla daha az hissedilir bir oranda olmasıyla yapılan değişiklikleri farkedebilirler. Genel olarak bakacak olursak, daha önce de rakamlarda küçülmeye giden Blizzard, Wrath of the Lich King zamanlarındaki rakamlara geri dönüyor diyebiliriz. Küçülme tüm oyunda yapıldığı için bu durum oyuncuları ya da oyunun oynanışını çok etkilemeyecektir.

ilvl Değişiklikleri

Bu küçülmenin etkilerinden belki de en önemlisi ise içerikler arasındaki büyük ilvl (eşya seviyesi) farkının da küçülmüş olması. Peki bu ne demek? Rakamlar küçülünce, aralarındaki fark da azaldığı için artık oyun içerikleri arasındaki kat edilmesi gereken de mesafe kısalıyor. Mesela Legion’da Emerald Nightmare Mythic ve Trial of Valor Mythic arasında 10 item level farkı vardı. Bir üst seviyeye ulaşmanız için birden fazla eşyanızı yükseltmeniz gerekiyordu. Fakat Battle for Azeroth küçülmesinden sonra bu iki raid arasında yalnızca 4 item level farkı olduğundan dolayı daha kısa bir sürede bir sonraki raid’e giriş sağlayabilirsiniz. Legion içeriğindeki raidlerin Battle for Azeroth ile gelen güncellemeden sonraki eşya seviyeleri:

Raid LFR Normal Heroic Mythic
Antrous - Argus 205 220 235 250
Antrous 195 210 225 240
Tomb of Sargeras - Kil'jaeden 186 192 205 220
Tomb of Sargeras 182 188 195 210
Nighthold - Gul'dan 174 180 186 192
Nighthold - Middle 172 178 184 190
Nighthold - Early 170 176 182 188
Trial of Valor - Helya 168 174 180 186
Trial of Valor 166 172 178 184
Emerald Nightmare 162 168 174 180

Legendary Item’lar ve Titanforge

Battle for Azeroth, heryerden Legendary item çıkan Legion sistemini kaldırıyor. Kozmetik olarak hala oyunda olan bu eşyalar artık transmog için NPC’de satılıyor olacak. Yeni ek paket, Heart of Azeroth ile Arifaktları ve Legendary’leri biraraya getiriyor ve oyunculara oyunu kendi tarzlarında oynayabilmeleri için daha fazla olanak sağlıyor. Heart of Azeroth ve Artifaktlar hakkında daha fazla detayı World of Warcraft: Battle for Azeroth Heart of Azeroth Rehberimizde bulabilirsiniz. Titanforging ise neredeyse olduğu gibi devam ediyor diyebiliriz. Heart of Azeroth’dan Azerite işlenmiş olan eşyalar dışında tüm eşyalar hala titanforge’a girebiliyor. Blizzard, Oyuncularla Soru & Cevap etkinliklerinde Warforge ve Titanforge’un oranlarıyla oynamayı düşündüklerini çünkü şu anda sürecin çok hızlı geçtiğini düşündüklerini söyledi. Açıklanan bilgiler arasında Silahların bundan sonra Titanforge’a giremeyeceğini, yalnızca Warforge ile +5 veya +10 eşya seviyesi yükseltilebileceği de var.

Tier Setleri Kaldırılıyor

Battle for Azeroth’da eşya setleriyle gelen sınıflara özel bonuslar kaldırılıyor. Blizzard’ın Soru & Cevap etkinliğinde verdiği bilgilere bakılırsa, her raidde bulunan sınıf temalı tier setleri artık yok. Onun yerine zırh türlerine – cloth, leather, mail,plate - özel setler geliyor. Yani artık Priest, Warlock ve Mage’e ayrı ayrı setler yerine yalnızca bir Cloth (Kumaş) seti olacak. Bu sistemin güzel yanı, raidin temasıyla daha detaylı tasarlanmış, görsel değeri yüksek setler ortaya çıkıyor. Mythic setlerde görmeye alıştığımız detay seviyesini artık Battle for Azeroth’daki tüm setlerde görebileceğiz. Sınıf setlerinin kaldırılıyor oluşu daha az kozmetik anlamına gelmiyor! Battle for Azeroth’la birlikte birçok yeni transmog oyuna ekleniliyor. Tek farkı bundan sonra sınıf temalı setler yerine bölgeler ve hikayelere özgün setler yaratılacak. Legion’da bölgelere özgü setlere biraz aşina olmuştuk. Trial of Valor’un Chosen Dead setleri gibi, Battle for Azeroth müttefik ırklarıyla gelen Heritage Armor (Miras Zırhı) ve Warfront ödülleri faction temalı zırhlar da raidlerden gelmeseler dahi daha önce Mythic setlere özel olan bazı geometri, detay ve hikaye temalı tasarımlara sahip.

Ganimet Sistemi Değişiklikleri

Blizzard yeni paketin içeriği ile ilgili yaptığı açıklamalarda 7.3.5 güncellemesiyle değişen loot sisteminin, Transmog koleksiyoncularının eski içeriklerdeki transmogları toplamalarını zorlaştırdığının farkında olduklarını ve Battle for Azeroth ile bu probleme çözüm getirdiklerini belirtti. Yeni sistem oyuna entegre edildikten sonra kendi seviyenizden 10 seviye aşağıda bir dungeon’a girmeniz durumunda “legacy loot mode” aktive olacak. Yeni ganimet modunun özellikleri ise şöyle:

  • Bosslardan düşen eşya sayısı tamamen dolu bir partiyle girdiğinizde düşecek olan eşya sayısıyla aynı olacak. Yani 5 kişilik bir dungeonda iseniz, 5 kişilik ganimet toplayacaksınız.
  • Yalnızca kendi sınıf veya alt sınıfınıza limitlenmiş ganimet yerine, ganimet tablosunda yer alan tüm eşyaların düşme şansı olacak.
  • Raid Finder gibi değişken raid boyutlarına sahip railerde, ganimetler raid’de 20 kişi varmış gibi oranlanacak.
  • Eğer partide birden fazla kişi varsa ganimet herkese otomatik olarak paylaştırılacak fakat kişiler arasında değiş tokuş açık olacak. Mesela bir arkadaşınızla 4 item düşüren bir boss’u öldürdüğünüzde her ikinize de ikişer item verilecek fakat kendi aranızda bunları değiş tokuş yapabileceksiniz.

Ganimetlerin kişisel ganimet haline getirilmesi, son zamanlarda yapılan değişikliklerin birçoğunun gerçekleştirilebilmesinde oldukça önemli bir rol oynamasına rağmen eski içerikten transmog toplayan kozmetik koleksiyoncularını çok memnun etmemişti. Bu son düzenlemenin bu problemi de ortadan kaldırıp oyuncu kitlesinin tamamı için daha iyi bir oyun ortamı yaratacağı düşünülüyor.

Arama sonuçları