World of Warcraft: Battle for Azeroth Rehberi Raid Rehberi

Uldir, Halls of Control yeni ek paketle oyuna eklenen raidler arasında. Şu an son boss’u Blood God G’Huun olan raide yakın bir zamanda Queen Azshara’nın da eklenmesi bekleniliyor. Raid stratejileri, zırhlar ve diğer detayları World of Warcraft: Battle for Azeroth Raid Rehberimizde bulabilirsiniz.

Uldir, Halls of Control yeni ek paketle oyuna eklenen raidlerin ilki. Şu an son boss’u Blood God G’Huun olan raide yakın bir zamanda Queen Azshara’nın da eklenmesi bekleniliyor. Her iki factionda da Mythic seviyesinde G’huun’u öldüren 100 guild olduğu zaman serverlar arası Mythic raid seçeneği de oyunculara açılacak. Glory of the Uldir Raider’ı tamamlayan oyunculara aşağıda görüntüleyebileceğiniz Bloodgorged Crawg yer bineği hediye edilmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu ek paketteki zırh setleri sınıf bazlı değil, bölge temalı settler olacak. Aşağıda Plate, Mail, Leather ve Cloth zırh setlerinin Mythic versiyonlarını da inceleyebilirsiniz.

Bloodgorged Crawg

Plate

Mail

Leather

Cloth

Uldir

Hikaye

Asırlar önce ezeli düşmanlarının doğasını anlamaya çalışan titanlar, araştırma yapabilmek ve yakaladıkları numuneleri karantinaya almak için bu gittikçe büyüyen yeraltı tesislerini inşa etmişler. Eski Tanrıları bağlayan bu void enerjisini inceleyerek, zayıf yönlerini ve reaksiyonlarını araştırarak onu nötrleştirmenin bir yolunu bulabileceklerini düşündüler. Fakat korkunç bir şekilde yanıldılar. İçindeki korkunçluklar bir daha asla Azeroth’a çıkamasın diye tesis mühürlenip kapatıldı. Ama birileri o mühürleri kırdı…

Harita

Bosslar

Taloc

Muhafız Titanlar tesislerden olabilecek her türlü kaçağı tespit etmek ve kontrol altında tutmak için bir sürü sistemler kurdular. Taloc, bölgedeki her türlü pisliğe ve çürümeye karşı nöbetteydi ve bulduklarının hepsini acımasızca yok etti. Fakat bunun üzerinden binlerce yıl geçti ve iç savunmaları zayıfladı ve yer yer çürümeler başladı.

Taloc’un kan büyüleri odayı Blood Storm ile doldurur. Oldukça güçlü Cudgel of Gore yeteneği yakınlardaki Blood Storm’ları abzorbe eder.

Canı %35’e düşen Taloc’un yakıtı tüm arenaya yayılır ve Power Down büyüsünü aktive ederek, Coalesced Blood ve Volatile Droplet’leri ortaya çıkarır.

Taloc yayılan tüm yakıtını geri abzorbe ettikten sonra daji Volatile Droplet’ler çıkmaya devam eder fakat Power Down büyüsünün etkileri ortadan kalkar ve Taloc savaşa geri döner.

Stratejiler
DPS
  • Cudgel of Gore büyüsünün hedefi olan arkadaşlarınıza yakın durmayın.
  • Volatile Droplet bir arkadaşınıza dokunup Combustible Fuel yeteneğini kullanmadan önce onları öldürün.
  • Taloc Sanguine Static büyüsünü yaparken önünde durmayın.
Healer
  • Plasma Discharge büyüsünün etkisi altındaki arkadaşlarınız ağır hasar alırlar.
  • Taloc Sanguine Static büyüsünü yaparken önünde durmayın.
  • Cudgel of Gore büyüsünün hedefi olan arkadaşlarınıza yakın durmayın.
Tank
  • Cudgel of Core büyüsünü Blood Storm’lara doğru çevirerek bölgeyi temizleyin.
  • Taloc saldıracak durumda olmadığı zamanlarda Taunt yeteneğinizi Coalesced Blood üzerinde kullanarak arkadaşlarınızı koruyun.
MOTHER

Uldir’in Titan Muhafızı doğuştan azametliydi ve Eski Tanrılara bir ‘çözüm’ bulmak için durmak bilmeyen bir arayış içersindeydi. Tesislerindeki bir çok sistem çökmüş olsa da protokolleri ayakta kaldı. Dikkat: M.O.T.H.E.R. kontamine olmuş deneklerden asla yardım kabul etmez.

Defense Grids’den geçerek Hall of Sanitation’un son odasına girin.

Üçüncü ve son odaya girmek raidi tüm pisliklerden temizler ve MOTHER’ı Depleted Energy büyüsünün etkisine sokar.

MOTHER herhangi bir odada ilk aktive olduğunda, o odada Cleansing Purge yeteneğini aktive eden bir geri sayıma başlar.

Stratejiler
DPS
  • Arkadaşlarınızla Defense Grids’den geçerken koordine olun.
  • Sanitizing Strike büyüsünden hasar almamak için MOTHER’ın önünde durmayın.
  • Remnants of Corruption tarafından yapılan Clinging Corruption büyüsünü keserek engelleyin.
Healer
  • Arkadaşlarınızla Defense Grids’den geçerken koordine olun.
  • Sanitizing Strike büyüsünden hasar almamak için MOTHER’ın önünde durmayın.
  • Defense Grids’den geçerken arkadaşlarınız ciddi miktarlarda hasar alırlar.
Tank
  • Arkadaşlarınızla Defense Grids’den geçerken koordine olun.
  • Sanitizing Strike büyüsünün etkilerini paylaşmak için diğer Tanklarla koordine olun.
  • Remnants of Corruption’ları biraraya toplayarak arkadaşlarınıza saldırmalarını engelleyin.
Fetid Devourer

Uldir’de yapılan deneyler, Zandalar’ın etrafındaki ormanlarda yaşayan bazı Loa’lar da dahil olmak üzere birçok farklı yaşam formunun üstünde testler yapılmasını gerektiriyordu. Deneylerin ölümcül olduğu kanıtlandıktan sonra, Loa’ların kalıntıları gelişigüzel sağa sola atıldı ve bu durumdan en çok Uldir’in derinliklerinde yatan karanlık güçler mutlu oldu.

Atık Yok Etme Mekanizmaları periyodik olarak aktive olarak odaya bir sürü atık boşaltır ve arkalarından Corruption Corpuscles oluşur. Oyuncular bu pislikleri onlar Enticing Essence büyülerini kullanmadan önce öldürmeliler yoksa Fetid Devourer bu pisliklerin üstüne doğru hareket eder ve Consume Corruption yeteneğini kullanarak kendini iyileştirir ve enerji kazanır.

Canı %50’ye inen Fetid Devourer Fetid Frenzy yeteneğini aktive eder.

Stratejiler
DPS
  • Corruption Corpuscles, Enticing Essence yeteneğini kullanmadan önce öldürülmelidir.
  • Chimaera 100 enerjiye yaklaştığında kendinizi Rotting Regurgitation büyüsünden kaçmaya hazırlayın.
Healer
  • Terrible Thrash büyüsü ağır hasar verir.
  • Oyuncular Malodorous Miasma büyüsünün etkisi altına girdikten sonra, Putrid Paroxysm denilen, ağır hasar veren ve hızlı iyileştirilmesi gereken bir etki ortaya çıkar.
  • Fetid Frenzy yeteneği aktif iken alınan toplam hasar miktarında artışa hazır olun.
Tank
  • Fetid Devourer’ı üzerine alan Tank, daha düzenli ama daha ağır hasar alır.
  • İkinci Tank, Birincil Tankın yanında durarak Terrible Trash büyüsüyle vurulmaya ve ağır hasar almaya hazır olmalıdır.
  • Fetid Frenzy yeteneği aktif iken alınan toplam hasar miktarında artışa hazır olun.
Zek’Voz, N’zoth’un Elçisi

Sundering’den kısa bir süre sonra, karanlık bir elçi Zandalar kıyılarında belirdi ve yeni izole olmuş bu kabileyi N’zoth’un hizmetine sokmaya çalıştı. Zek’voz bu uğurda rüşvet vermeye, kandırmaya, aldatmaya, yozlaştırmaya ve hatta öldürmeye bile hazırdı fakat Uldir’in savunmalarına karşılık vermeye hazır değildi. Yakalanıp, incelenip, parçalarına ayrılıp, yüzyıllarca kaçma şansını beklediği Titan Arşivlerinde muhafaza edilmişti.

Zek’voz bozuk Titan Diskleri çevrimiçi olduğunda Eski Tanrıların büyülerini kullanıp onların hizmetkarlarını çağırarak oyunculara saldırır. Yeni Titan Diskleri çevrimiçi olduğunda daha önce aktive olmuş diskleri kapanır.

Stratejiler
DPS
  • Eye Beam ateş etmeye hazırlanırken arkadaşlarınızla aranıza mesafe koyun.
  • Rolling Deceit büyüsünün süresi dolmak üzereyken pozisyonunuzu kontrol edin.
  • Corruptor’s Pact etkisini elde edebilmek için Orb of Corruption’ı durdurun.
Healer
  • Titan Spark periyodik olarak rastgele seçtiği hedeflere hasar verir.
  • Surging Darkness tüm grup arkadaşlarınıza ciddi miktarda hasar verir ve her patlamada ölümcül hasar vermeye devam eder.
  • Orb of Corruption yere inerse tüm grup arkadaşlarınıza ağır hasar verir.
Tank
  • Might of the Void süresince Void Lash büyüsünden birden fazla defa hasar almamaya dikkat edin.
  • Void Lash büyüsünü yönlendirirken arkadaşlarınızın konumlarını göz önüne alın.
  • Will of the Corruptor büyüsünün etkisi altındaki arkadaşlarınızı kontrol altına alın.
Vectis

Pis kan vebası sayısız Trollün sonunu getirdi ve Zandalar tarihinin en korkunç dönemlerinden birini başlattı. Uldir’in tesislerinde yıllarca bu hastalığa bir çare bulmak amacıyla araştırmalar yapıldı fakat ulaşılabilen tek sonuç hastalığa sahip insanları izole etmek ve öldürmek oldu. Ne yazık ki tesisin savunma mekanizmalarında bazı problemler oldu ve veba yanlışlıkla G’huun’un kanıyla karışarak kendine taze kurbanlar arayan tamamen yeni bir oluşuma dönüştü.

Vectis, savaş boyuncu bir oyuncudan diğerine atlayacak Omega Vector örnekleri yaratır. Omega Vector oyuncular arasında sıçrarken arkasında hiçbir büyüyle kaldırılamayan ve kaybolma süresi bulunmayan Lingering Infection etkisini bırakır. Vectis savaşın başlangıcında birden fazla Omega Vector örneği yaratır.

Stratejiler
DPS
  • Immunosuppression büyüsünün iyileştirilmenizi engelleyen etkilerine maruz kalmamak için Plague Amalgam’ları mümkün olduğunca kısa sürede öldürün.
  • Plague Bomb yeteneğinin hedefi olan bölgede, bomba patladığında hiçbir oyuncu yoksa Plague Amalgam oluşur.
  • Gestate büyüsünün etkisi altındaki oyunculardan uzak durarak alınan alan hasarını azaltın.
  • Omega Vector taşıyıcısını kontrol etmek için arkadaşlarınızla koordine olun.
Healer
  • Omega Vector ve Gestate büyüsünün etkisi altındaki oyuncular ağır hasar alır ve hayatta kalmak için fazladan iyileştirilmelidirler.
  • Omega Vector taşıyıcısını kontrol etmek için arkadaşlarınızla koordine olun.
  • Plague Bomb yeteneğinin hedefi olan bölgede, bomba patladığında hiçbir oyuncu yoksa Plague Amalgam oluşur.
Tank
  • Arkadaşlarınızdan Omega Vector kapmamaya dikkat edin çünkü Lingering Infection, Evolving Affliction büyüsünden aldığınız hasarı arttırır.
Zul

Bir zamanlar Zandalar krallarının en yüksek mertebedeki danışmanları olan Zanchuli Konseyinin lideri olan Zul, rahiplerin en yücesi olarak tanınmaktaydı. Şimdi ise bu karanlık rahip Kral Rastakhan’a düşman oldu ve kan tanrısı G’huun’a boyun eğmesi gerekse bile dünyayı tekrar bir Troll kralın yönetmesi için elinden geleni ardına koymuyor.

Zul savaşa Forces of Blood’un desteğiyle katılır. Savaş boyunca da enerjisin dolması için beklerken ona yardımcı olması için Forces of Blood üyelerini çağırmaya devam eder.

Canı %40’a indiğinde Zul, Forces of Blood üyelerini çağırmayı bırakır ve G’huun’un kanıyla tamamen güçlendirilmiş bir halde Locus of Corruption yeteneğini kullanarak, Kadim Kanını tüm düşmanlarını Corrupted Blood büyüsünün etkisi altında bırakmak için kullanır. Oyuncular Corrupted Blood büyüsünden aldıkları hasar onları fazla yormadan önce Zul’u öldürmelidirler.

Stratejiler
DPS
  • Dark Revelation büyüsünün etkisi altındayken arkadaşlarınızdan uzak durun.
  • Zul’ün kölelerinden Bound by Shadow büyüsünü kaldırırsanız anında ölürler.
  • Congeal Blood büyüsüyle çağırılan Animated Ichor’ları onlar Zul’e ulaşmadan hemen öldürün.
Healer
  • Dark Revelation ve Deathwish büyüleri grubunuza ağır hasar verir.
  • Arkadaşlarınız kendilerini öldürmeden önce Deathwish büyüsünü Dispel büyüsüyle kaldırın.
  • Zul Locus of Corruption büyüsünü yaptıktan sonra, tüm grubunuz sürekli olarak hasar alır.
Tank
  • Nazmani Crusher’lar enerjileri dolduğunda Thrumming Pulse yeteneklerini kullanırlar. Bunun arkadaşlarınızdan uzakta gerçekleştiğinden emin olun.
  • Bloodthirsty Crawg’larla yakın dövüşe girmekten kaçının veya Hungering Maw büyüsünden aldıkları iyileştirmenin önüne geçmek için savunma büyülerinizi kullanın.
  • Rupturing Blood büyüsü üzerinizden giderken etrafınızda büyük Ruptured Blood alanları oluşturur. Bu gerçekleştiğinde arkadaşlarınızdan uzakta yer aldığınızdan emin olun.
Mythrax The Unraveler

Mythrax the Unraveler, Bringer of Oblivion, Slayer of Sethraliss: görevini tamamlayan Mythrax efendisinin yanına geri döner ve yeni emirlerini beklemeye başlar.

Mythrax’ın yetenekleri, oyuncuların maksimum canını azaltan Annihilation büyüsünü aktive eder. Annihilation aktive olduğunda kaybettikleri canlarını geri almalarını sağlayan Existence Fragment’in ortaya çıkma ihtimali vardır.

Stratejiler
DPS
  • Imminent Ruin büyüsünün etkisi altındayken arkadaşlarınızdan uzak durun.
  • Aynı Oblivion Sphere tarafından birden fazla oyuncunun büyülenmesinden kaçının.
Healer
  • Imminent Ruin büyüsünün etkisi altındayken arkadaşlarınızdan uzak durun.
  • Aynı Oblivion Sphere tarafından birden fazla oyuncunun büyülenmesinden kaçının.
  • Aynı Oblivion Sphere tarafından büyülenen birden fazla oyuncuyu kurtarmak tüm grubunuza ağır hasar verir.
Tank
  • Essence Shear büyüsünün etkisi altındayken, yeni bir Essence Shear büyüsünden hasar almaktan kaçının.
  • Annihilation büyüsünün etkileri üzerinizde katlanırken hayatta kalacağınızdan emin olun.
G’hunn

Uldir’de Titanlar Eski Tanrılardan kurtulmanın yollarını aramışlardır. Fakat Eski Tanrıların bitmek bilmeyen yok etme açlığı üzerinde yaptıkları deneyler, bu arzunun mükemmel bir suretini ortaya çıkardı. G’huun taşıyıcısını yiyip bitirmenin önüne geçemeyen iğrenç bir veba ve pislikten başka hiçbirşey değildir.

G’huun savaşa onun yerine savaşması için çağırdığı kölelerini göndererek kendisi odasının duvarında gömülü olarak başlar. Onu yuvasından çıkarmanız için Reorigination Drive’ı Power Martices ile doldurarak tamamen şarj etmeniz gerekmektedir.

Aktive olduktan sonra G’huun hiç vakit kaybetmeden saldırmaya başlar. Reorigination Drive’a güç vermeye devam ederek G’huun’u oyalayabilir, Reorigination Blasts yaratarak onu zayıflatabilirsiniz.

Canı azalan G’huun tüm gücünü kullanarak Reorigination Drive’ı yok eder, ve Reorigination Blasts kullanmanızı önler.

Stratejiler
DPS
  • Reorigination Blast yaratmak için Power Matrices toplayın.
  • Blightspreader Tendril’in Decaying Eruption yeteneğini keserek engelleyin.
  • Blood Feast yeteneğinin Putrid Blood etkisinin üzerinizde biriken katlarını temizlediğini unutmayın.
  • Gaze of G’huun yeteneğini kullandığında G’huun’dan başka yöne bakın.
Healer
  • Reorigination Blast yaratmak için Power Matrices toplayın.
  • Reorigination Blast her ateşlendiğinde tüm grubunuza ağır hasar verir.
  • Blood Feast yeteneğinin Putrid Blood etkisinin üzerinizde biriken katlarını temizlediğini unutmayın.
  • G’huun’un canı %25’in altına indiğinde Blood Feast yeteneğini kullanmayı keser ve Putrid Blood büyüsünün etkisi savaşın sonuna kadar oyuncuların üstünde katlanarak artar.
  • Gaze of G’huun yeteneğini kullandığında G’huun’dan başka yöne bakın.

Tank

  • Dark Bargain büyüsünün etkilerini arttırmak için Dark Young’u düzgün konumlandırın.
  • G’huun aktive olduğunda, yardımcı Tankla Growing Corruption yeteneğini kontrol edebilmek adına iletişim halinde olun.
  • Blood Feast yeteneğinin Putrid Blood etkisinin üzerinizde biriken katlarını temizlediğini unutmayın.
  • Gaze of G’huun yeteneğini kullandığında G’huun’dan başka yöne bakın.

Stormsong Valley

Stormsong Valley her Kul Tiran donanma gemisinin Deniz Rahipleri tarafından kutsanmak için uğradığı bir limana sahiptir. Kutsanmak, gemileri Alliance tarafından cephelerde daha arzulanır kılar ve onları özel ve farklı hale getirir. Bölge göz alıcı olduğu kadar karanlık ve gizemli bir görünüşe sahip. Binaların bile gemiye benzetildiği kuvvetli bir denizcilik teması tüm bölgeye hakim. Stormsong Valley, Shrine of Storm(Fırtına Tapınağı) denilen Deniz Rahiplerine ev sahipliği yapan bir kaleye sahiptir. Oyunda bu kale 5 kişilik bir Dungeon olarak karşımıza çıkmakta. Shrine of the Storm, Deniz Rahiplerinin suyla kendilerini arındırdıkları ibadet yeridir. Fakat Deniz Rahipleri onları ele geçiren bir lanete sahiplerdir.

Drustvar

Drustvar, Kul Tiras’ın güneybatısında yer alan ormanlarla kaplı dağlık bir bölgedir. Bölge tüm Kul Tiras’ın mühimmat tedariğini yapmaktadır. Drustvar da, Kul Tiras’ın birçok yerinde karşılaştığımız druid ve cadı büyüsünü yansıtmaktadır. Aslında uzun zaman önce bu bölgede, oldukça iri ve güçlü insanlar olan Drust insanları yaşamaktaymış. Bölge daha sonra Drustların büyük çoğunluğunu öldüren diğer insanlar tarafından işgal edilmiş fakat Drustlar bölgeyi tamamen terketmemişler. Kasabadaki insanlar zamanın içinde donmuş gibi gözükseler de hala nefes almaktadırlar. Kasabanın merkezinde ise güçlü bir büyüyle korunan büyük bir heykel bulunmaktadır. Bölge ruh halinde etrafta dolanıp dünyamıza geri dönmeye çalışan Drustvar insanlarıyla doludur. Yerleşkenin lideri Lady Waycrest’le bir anlaşma yaparak, yardımları karşılığında Kul Tiras yöneticileri arasında daha güçlü bir pozisyona gelmişlerdir. Kendi insanlarından intikam almaya yeminli bir halkın yardımını kabul etmek korkunç bir şekilde sonuçlanmış. Bölgeye ürpertici bir cadı havası hakim olur ve ruhları içlerine hapsettikleri ölümcül heykelcikler cadıların ayak işlerini yapmaya başlar. Hayatta kalan cadılar ise yükselmeye hazırlanırken, ölü cadıların tavsiyesini dinleyerek kendi boğazlarını kesmek suretiyle, akıllarını kaybetmiş süper güçlü cadılara dönüşürler.

Bölgede bulunan dungeonlardan biri ise Lady Waycrest’in evi olan Waycrest Manor’dur. Bölgenin girişinde yer alan Barrowknoll Cemetery ise karanlık ve sisli bir bölgedir. Diğer haritalarda pasif yaratıklar olarak karşılaştığımız “critter” denilen geyik, tavşan vb gibi canlılar bile bölgenin havasından etkilenip mavi parlak gözlere sahip saldırgan hayvanlara dönüşmüşler. Mezarlığın daha derinlerinde ise ruhlar ve sazdan yapılmış giysiler giyen canavarlar ve yaratıklar bulunmakta.

Tiragarde Sound

Kul Tiras’da yer alan diğer bölgelerden biri olan Tiragarde Sound korsanlar tarafından işgal edilmiş bir harita. Haydut ve hırsızlarla dolu bir korsan kalesi olan Freehold dungeon’ı da bu bölgede yer almaktadır. Tiragarde Sound’un başkenti Boralus, Court of Stars’a benzeyen bir şehir yapısıyla yeni ek paketin en yüksek seviyeli dungeonlarından biri Siege of Boralus’u da içermektedir. Blacktoorh Brawlers, Bilge Rats ve Cutwater Corsair tayfalarının biraraya getirip oluşturduğu Irontide Raiders grubu da dahil olmak üzere birçok korsan tayfası bu bölgeyi üs olarak kullanmaktadır. Tiragarde Sound’un insanlara ait olan kısmını Jaina’nın annesi Katherine Proudmoore tarafından yönetilmektedir. Bu yörenin insanları oldukça iyi deniz canavarları avcıları olarak bilinirler.

Zandalar

Zandalar bölgesi ilkel yaratıklar ve harabelerle doludur. Tabiki de trolllerin olduğu yerde dinazorlar da atlanılmamış. Devilsaurları cüce bırakan devasa Brontosaurus türünden dinazorları bölgenin her yerinde görebiliyoruz. Zandalari trollerinin taptığı ilkel tanrılar olan Loa’lar ve Kan Trolleri de sıkça karşılaşacağımız canlılar arasında.

Nazmir

Nazmir bugüne kadar karşılaştığımız tüm Zandalari bölgelerinden daha da ilkel bir dönemi yansıtmak için tasarlanmış, herşeyin daha da büyük olduğu, tuz bataklıklarıyla dolu bir bölge. Fakat bu dev yaratıklara bizlerden daha arkadaş canlısı yaklaşan bölgelerde yok değil. Nazmir oldukça geleneksel bir Troll bölgesi olarak karşımızda. Dikkatinizi çeken ilk şey ise gökyüzünde muazzam büyüklükteki Kanlı Ay. Bölge aynı zamanda Titanların Eski Tanrılarla ve büyüleriyle deneyler yaptıkları bir tesisi de içeriyor. Bu tesisin üzerinde yer alan üç kilitten ikisi çoktan açılmış bile ve bize yakın bir zamanda içinden fışkıracak canavarların ipucunu verir gibi duruyor. Bwonsamdi (Ölüm Loa’sı) bölgede oldukça büyük bir rol oynuyor. Necropolis’e giden kırık bir köprüden karşıya geçiyorsunuz. Bazı rünleri yerleştirdikten ve davulu çaldıktan sonra, iki Zandalari İmparatorluğu taş gardiyanı tarafından korunan Necropolis’e giriş yapıyorsunuz. İçeride etrafında ruhlarla gezinen Bwonsamdi’yi görebilir, Necropolis görevlerinizi alabilirsiniz. Bölgedeki Kan Trolleri bu ek paketin ilk raidinde tanışacağınız oldukça kuvvetli yeni bir yaratığın hizmetindeler. Doğudaki Shaldra’mah’a doğru ilerlerseniz, iyice içlerine girip diz ve dirseklerinden aşağısı ve boynu kanla boyanmış, belinden kan dolu şişeler sallanan bir Kan Trolüne dönüşene kadar saldırgan olduklarını gözlemleyebilirsiniz. Bu bölge, Zandalar’daki çürümenin asıl sebebi olan bir yer altı dungeonı The Underrot’u da içermektedir.

Zuldazar

Zuldazar kıtanın başkenti olmakla birlikte, bölgedeki tek güvenli yerdir. Ayrıca bu ek paketten itibaren Horde’un da başkentidir. Kral Rastakan ve Prenses Talanji tarafından yönetilmektedir. Bu adada alacağınız görevler muhtemel bir iç ayaklanmayı araştırmak üzerinedir. Zandalar’da yer alan Zuldazar dağlarının arasına gömülmüş Atal’Dazar dungeon’ını da içermektedir. Atal’Dazar dinazorlar, zombiler ve zombi dinazorların yanısıra, Zandalari krallarının antik mezarlıklarını da içeren ve karanlık ritüellerle uğraşan bir troll tarikatının evidir.

Voldun

Çölden oluşan bu bölge, yıllar önce Eski Tanrıların Ordularının saldırısına uğramış. Genel olarak yaşanılamaz olmasından dolayı, Zandalari bu bölgeyi suçlularını göndermek için kullanmış. Bu bölgede, Tilki insanlarından gelen bir ırk olan Vulpera ırkıyla dost oluyoruz. Ayrıca Yılan insanları olan Sethrak’a da ev sahipliği yapmaktadır. Kutsal tapınaklarının içinde bölgenin dungeonı Temple of Sethraliss bulunmaktadır.

Arama sonuçları