knight-online-haberleri
Knight Online Haberleri
pubg-mobile-haberleri
Pubg Mobile Haberleri
valorant-haberleri
Valorant Haberleri
league-of-legends-haberleri
League of Legends Haberleri
cs-go-haberleri
CS:GO Haberleri
metin2-haberleri
Metin2 Haberleri
black-desert-haberleri
Black Desert Haberleri
diger-oyun-haberleri
Diğer Oyun Haberleri
PURPLE MUFFİN PURPLE MUFFİN @editor
Valorant Nasıl Daha İyi Oynarım? Rehber
Bu Haberi 69 Kişi Okudu

Valorant Nasıl Daha İyi Oynarım? Rehber

Riot Games tarafından yapımı ve yayınlaması sürdürülen FPS türünde Türkiye'de en üst sıralara oturmuş olan Valorant için, Valorant Nasıl Daha İyi Oynarım? Sorusuna cevap niteliğinde bir rehber hazırladık. Eminiz bu rehberin tamamını okuduğunuz zaman, çok daha iyi bir Valorant oyuncusu olacaksınız. Detaylar için kaydırmaya devam edin.

 

Valorant Hesap Nasıl Satılır?


Antrenmanlar ve doğru seçimler ile birlikte en kısa zamanda sizde rekabet arenasının üstlerine tırmanabilirsiniz. Bu mükemmel Valorant oynama seviyenizle geliştirdiğiniz hesapları satmak ve bundan bir gelir mi elde etmek istiyorsunuz? Bunun için en doğru adrestesiniz. Hemen aşağıdaki görsele tıklayın, dilerseniz Valorant Hesap Nasıl Satılır? Sorusuna cevap alarak Valorant hesabınızı hemen satın! Dilerseniz size en uygun en ucuz Valorant hesapları satın alın!


VALORANT


Valorant Dereceli Nasıl Girilir?


Her FPS oyununda olduğu gibi Valorant içinde dereceli mod bulunuyor. Rekabetin tadını alabilmeniz ve rekabetin kızışması için Valorant'a çeşitli ranklar eklenmiş. Bunlardan en yenisi yakın zamanda güncelleme ile birlikte oyuna eklenen Valorant Yücelik Rankı. Peki Valorant Dereceli Nasıl Girilir? Sorusunun cevabı ne? Öncelikle dereceli girmeden, sıkı bir aim antrenmanı yapmanız gerektiğini biliyor ve tavsiye ediyoruz. Daha iyi nişan almak sesleri dinlemek ve seslere göre hareket etmek için koşmadan yürümek sağlıklı olacaktır.

 

  1. Shift Kullanmayı İhmal Etme : Valorant FPS oyunlarının en üst sıralarda yer alanlarından olduğu için içinde bulunduğu rekabet ortamıda gerçekten zorludur. Size sürekli Valorant Sesli Sohbet üzerinden shift kullan diyen takım arkadaşlarınız olacaktır. Bunu dikkate alın ve shift kullanmayı ihmal etmeyin. Ne kadar az ses çıkarırsanız o kadar geç bulunursunuz.
  2. Ateş Ederken Koşma: FPS oyunlarında oyuncuların yaptığı en büyük hatalardan biri ateş ederek koşmaktır. Ateş etmeden önce nişangahınızı düşmana doğrultmalı ve koşmayı bırakmalısınız. Aksi taktirde mermileriniz alakasız yerlere gidecek ve rakibiniz sizi alt edecektir.
  3. Kredini İdareli Kullan: Valorant Krediler oyunda hayati değere sahiptir. Techizatınız ne kadar kötüyse o kadar kolay bir rakip haline gelirsiniz. Bu yüzden kredilerinizi idareli kullanın ve doğru takım ekonomisi ile rakiplerinizden bir adım önde olun.
  • Kredi Biriktirme Turu: Takımdaki herkes sonraki tur daha iyi silahlar almak için hiçbir şey satın almayıp kredi biriktirir. Bir ihtimal iyi bir tabanca ve bir adet yetenek alınabilir.

  • Tam Teçhizat Turu: Takımdaki herkes tam donanımlı hale gelmek için tüm kredisini harcar. Genelde saldırı ve keskin nişancı tüfeği tercih edilir, en iyi zırh alınır, tüm yetenekler doldurulur.

  • Zorunlu Teçhizat Turu: Tam teçhizat turu için yeterli kredi yoksa alınabilecek en iyi silahlar ve zırh alınır. Bu senaryo kredi biriktirmeyi bekleyecek zaman kalmadığında ve rakibin nispeten zayıf olduğu düşünüldüğünde uygulanır.

  • Kısmi Teçhizat Turu: Takımdaki bir ya da iki kişi tüm kredisini harcar ve herkesin tam teçhizat turunda yeterli krediye sahip olacağı öngörülür.


Valorant Nasıl Oynanır?


Daha önce sizler için bu sorunun cevabını farklı bir haberimizde vermiştik fakat yeniden bu başlık altında Valorant ekipmanlar konusunda değinelim. En net olarak iletebileceğimiz şeyleri sizler için şu şekilde sıraladık;

 

  1. Zırh Satın Almayı Unutma: Ajanların yeteneklerini doğru kullanmak ya da silahlarla çok iyi nişan almak tabii ki önemli. Ancak çatışmalardan galip çıkmak için yeterli miktarda zırha sahip olmak da gerekiyor. Eğer yeterli krediye sahipsen ve sonraki turlar için kredi ekonomisini doğru yönetebiliyorsan, her turun başında mutlaka zırh almalısın. Zırh almadan sahip olunan sağlık puanı 100’dür ve bu da bir - iki mermiyle sıfırlanabilir. Alınacak zırhlar ise iki tiptedir; ilki 400 kredi karşılığında alınır ve 25 ek sağlık verir, ikincisi 1000 kredi karşılığında 50 sağlık verir. Her iki zırh da alınan hasarın %70’ini absorbe eder.
  2. Nişangahını Asla Kafadan Ayırma: Mouse’u ne kadar az hareket ettirirsen, nişan alıp ateş etmen o kadar kolaylaşır ve hızlanır. İlerlerken nişangâhını her an düşmanın kafasının olması muhtemel yerlerde tutmalısın. Sadece Valorant’ta değil, benzer türdeki hemen hemen tüm oyunlarda oyuncular yere bakma eğilimindedirler. Böyle bir bakış açısına sahipken karşına bir düşman çıktığında silahını kaldırman gerekir ki bu da büyük zaman kaybı demektir. Ancak bakış açını olması gerektiği seviyede ve düşmanın kafası hizasında sabitlersen bitirici atışı yapma ihtimalin artar. Pratik olması açısından tur başlarında takım arkadaşlarını kullanabilirsin!


Valorant Hangi Ajanı Seçmeliyim?


Valorant günümüzde en popüler 5v5 FPS rekabetçi oyunlarından biridir. Yaklaşık 10+ ajan barındırmasıyla birlikte her ajanın kendine göre farklı özellikleri ve yetenekleri bulunur. Aklınızda Valorant Hangi Ajanı Seçmeliyim? Sorusu canlandı mı? Merak etmeyin bunun cevabını size biz verebiliriz. Bizim size tavsiyemiz eğer FPS oyunlarına yeni başladıysanız ve takım arkadaşlarınıza destek olmak istiyorsanız Sage'i seçenek olarak kullanmanız. Sage hem takımına destek konusunda önemli bir rol oynarken aynı zamanda mükemmel bir savaşçı olabiliyor. Düşmanın gözleri açılmasın ve beni göremesin şeklinde bir talebiniz varsa merak etmeyin bunun içinde bir çözümümüz var. Valorant'ın en havalı karakterlerinden olan Phoenix ile düşmanlarınızın gözlerini kör edebilir savaş alanının hakimi olabilirsiniz.


Valorant Nasıl Daha İyi Oynanır?


Rekabetin doruklarını yaşayacağınız Valorant 5v5 FPS oyununda Valorant Nasıl Daha İyi Oynanır? Sorusuna cevap vereceğimiz başlığa geldik. Bu başlık altında sizler için hazırladığımız taktikleri kullanarak, haritaların hakimi ve top-score sahibi siz olabilirsiniz. Konuyla alakalı ilk tavsiyemiz Valorant Poligon içerisinde daha fazla vakit geçirmeniz olacaktır. Botlar ile antrenman yapmanız ve nişangah gücünüzü yükseltmeniz gerçek oyun içerisinde reflekslerinizin kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Bunun yanında Valorant hareketli bir savaş oyunu olduğu için savaş yani çatışma esnasında rakibinize ateş ederken durup ateş etmeyi deneyin. Hareket halinde ateş ederseniz mermileriniz alakasız noktalara isabet edecektir. Vermemiz gereken en büyük tavsiye ise doğru kahraman seçimi yapmanız. Valorant kahraman yetenekleri ile özleşmiş bir oyun ve taktikler tamamen bu kahramanların yetenekleri üzerine kurulmuş durumda. Bu yüzden eğer size en uygun karakteri seçmezseniz oyun zevkiniz düşecektir. Bundan dolayı size en uygun karakter olduğunu düşündüğünüz karakteri seçip sizin için en uygun rolde oynamayı unutmayın. Böylece çok daha iyi bir Valorant oyuncusu olabilirsiniz. 



VP


VALORANT Aim Geliştirme Rehberi - Aim Nasıl Geliştirilir?
Valorant’ta aim nasıl geliştirilir merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

Valorant Nasıl Daha İyi Oynarım? Rehber Sıkça Sorulan Sorular

Valorant Hesap Nasıl Satılır?

Valorant Hesap, en uygun ve en hızlı şekilde GameSatış üzerinden satılır.

Valorant Hesap Nasıl Açılır?

Riot Games resmi web sitesine giderek Valorant için hesap oluşturabilirsiniz.

Valorant Kaplama Nasıl Alınır?

Valorant kaplama satın almak için önce Valorant VP almanız gerekir. GameSatış'tan VP almak için buraya tıklayabilirsiniz! 

Valorant Hangi Ajanı Seçmeliyim?

Bizim size tavsiyemiz eğer FPS oyunlarına yeni başladıysanız ve takım arkadaşlarınıza destek olmak istiyorsanız Sage'i seçenek olarak kullanmanız. Ayrıca Valorant'ın en havalı karakterlerinden olan Phoenix ile düşmanlarınızın gözlerini kör edebilir savaş alanının hakimi olabilirsiniz.